Fanny Härgestam har gått på djupet för att förstå familjen Le Pen och deras parti. Hon berättar om hur och varför i vår intervjupodd.

I sin nyutkomna bok En by i Champagne så skildrar journalisten Fanny Härgestam det franska partiet Nationell Samling, f d Nationella Fronten. Hon gör det genom att berätta om grundaren Jean-Marie Le Pen, den nuvarande partiledaren dottern Marine Le Pen, och deras familjs öden under de senaste decennierna.

Men hon återger även partiets utveckling genom skeenden under flera år i den lilla byn Brachay i Champagne, som är ett starkt fäste för Le Pens parti. Hon följer byns borgmästare, hans fru och även många andra bybor. Tills de plötsligt inte vill prata med henne längre.

Fanny Härgestam berättar för Jonas Nordling om boken, och hur den kommit till, i Dagens Arenas intervjupodd. De diskuterar även hur Le Pens parti kommer mobilisera inför presidentvalet nästa år. Och varför svenskar bör visa större intresse för fransk politik.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Dagens Arena. Innehållet i podden är skapat av Dagens Arena och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.