Slopade vaccinpatent, brexitmemoarer och öppnandet av belgiska barer. Det är några av ämnena som behandlas i finalen av vår EU-podd Brysselbubblan.

Joe Bidens nyfunna filantropi sätter plötsligt EU i dålig dager: kommer vi européer att vara pandemins superbovar, som inte vill ge fattiga länder möjlighet att vaccinera sina invånare? Eller döljer sig något mer bakom förslaget att slopa vaccinpatenten? Era värdinnor i Bryssel, Sigrid Melchior och Teresa Küchler, dyker i detta avsnitt ner i den globala patentdebatten.

Den här helgen tävlar den underbara vårsolen och det faktum att Belgiens barer och restauranger äntligen öppnar sina uteserveringar igen med en nyutkommen självbiografi som alla EU-korrespondenter med ett minimum av yrkesstolthet borde plöja. Michel Barnier, EU:s brexitgeneral, berättar allt om fyra år med bråkiga förhandlingar med Downing Street 10. Sigrid tänker läsa den – Teresa tänker dricka öl i solen. Nog är nog, med brexit.

Med anledning av att Sigrid Melchior inom kort börjar arbeta för Dagens Nyheter så är detta dessutom det sista avsnittet av denna podd. Så därför berättar vi Brysselbubblans ädla historia, med ett gästspel av historikern Hans Villius.

Trevlig lyssning!

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Dagens Arena. Innehållet i podden är skapat av Dagens Arena och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.