Kalle Moraeus säger att han har förlikat sig med tanken att han blivit "gubbe". Insikten som började med ett par läsglasögon har nu blivit en bok till alla gubbar om åldrandet och hur man gör det bästa av den nya perioden i sitt liv.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Musikern, artisten och programledaren Kalle Moraeus, född 1963, nådde topplatån på ålderstrappan och började leta litteratur om mannens "klimakterium".

Han hittade inte vad han sökte utan skrev en egen bok om mannens åldrande och hur det är att vara gubbe – han kallar sig själv för gubbe nu vid 57 års ålder.

”Tjur på retur – en kärleksförklaring till alla gubbar” blev en självbiografisk och anekdotisk självhjälpsbok.

Lundströms Bokradios producent Anna-Karin Ivarsson intervjuar Kalle Moraeus, hon i Stockholm och han i Orsa. (Fotot togs en tid därefter när Moraeus hade ärende till huvudstaden.)

Johan Hedberg är redaktör/medförfattare till Tjur på retur. Hedberg och Moraeus har samarbetat med manus tidigare i tv-sammanhang. Kalle Moraeus säger om tillblivelsen av "Tjur på retur": "Jag skrev och han rättade till".

Skriv till oss! [email protected]

Programledare: Marie Lundström

Redaktion: Maria Askerfjord Sundeby och Anna-Karin Ivarsson (producent)

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.