Kvinnoliv i två olika tider Bodil Malmstens lyrik i Bokcirkeln och Karins Smirnoffs två glesbygdsromaner. Nu kommer uppföljaren till den hyllade "Jag for ner till bror" med titeln "Vi for upp med mor".

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Final för Bokcirkeln om Bodil Malmstens lyrik. Skådespelaren Gunnel Lindblom och radiomakaren Eric Schüldt läser hennes diktsamling ”inte med den eld jag har nu” från 1993. Vi sammanfattar läsningen av diktsamlingarna vi läst "Damen, det brinner! (1984) och "Nåd & onåd (1989) och försöker förklara varför Bodil Malmsten var - och är - så älskad.

Dessutom möter vi författaren Karin Smirnoff som gjorde en dunderdebut med sin roman ”Jag for ner till bror” (2018) som omedelbart Augustprisnominerades. Nu kommer uppföljaren, med en snarlik titel: ”Vi for upp med mor”.

Två böcker om tvillingsyskonen Jana och Bror Kippo, på ett helt unikt språk och som tillsammans utgör ett slags litterär road trip till miljöer dit mediernas ljus sällan når. En värld där hemtjänsten åker många mil för att nå de gamla och alkoholen ofta spökar i de nära relationerna.

Programledare: Marie LundströmProducent: Nina Asarnoj

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.