Astrid Assefa, Daniel Boyacioglu och Marie Lundström säsongsavslutar Lundströms Bokradio med en bokcirkel om en av vårens mest omtalade utländska romaner. De läser Oceans Vuongs "En stund är vi vackra på jorden", hans första roman.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Böcker som nämns i programmet är:  "En stund är vi vackra på jorden" av Ocean Vuong. Hans debutroman från 2020. Ocean Vuong föddes 1988 i Vietnam och kom till USA med sin familj när han var två. Han jobbar som lärare i skrivande på universitetet Umass Amherst i Massachusetts. 2017 debuterade han med lyriksamlingen "Natthimmel med kulhål".  Båda böckerna är översatta från engelska av Andreas Lundberg.

Medverkande i bokcirkeln är skådespelaren och sångerskan Astrid Assefa och poeten, brandmannen och musikern Daniel Boyacioglu. De har varit med i bokcirklar tidigare. Astrid Assefa läste Jamaica Kincaids roman Lucy med Björn Wiman och Daniel Boyacioglu läste Idioten av Fjodor Dostojevskij med Yvonne Hirdman.

Skriv till oss! [email protected]

Programledare: Marie Lundström

Redaktion: Fredrik Wadström och Anna-Karin Ivarsson (producent)

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.