Lundströms Bokradio
Avsnitt

Augustprisade författaren Susanna Alakoski om nya romanen och sitt arbetararv: "Mormor trodde inte hon hade nåt att berätta. Hon hade fel"

Dela

Susanna Alakoski hyllades av både publik och kritiker när hon debuterade med uppväxtskildringen Svinalängorna 2006. Nu kommer hennes tredje roman Bomullsängeln, bok ett av fyra i en tänkt romansvit.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

I Lundströms Bokradio berättar Susanna Alakoski bland annat om sin mormors trådrullar som hon burit med sig vid flytt efter flytt - och om den omfattande research hon gjort inför bokprojektet som hon kallar sitt livs viktigaste och vars första del, "Bomullsängeln", nu släpps.

Till studion kommer också den irländska debutanten Emilie Pine vars personliga essäbok "Allt jag inte kan säga" har toppat försäljningslistorna i hemlandet och väckt igenkänning hos många läsare med berättelser om droger, sexuella övergrepp, ofrivillig barnlöshet och att växa upp med en alkoholiserad far.

Programledare: Marie Lundström

Producent: Thella Johnson

Böcker som tas upp i programmet:

Allt jag inte kan säga av Emilie Pine

Bomullsängeln av Susanna Alakoski

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.