Lundströms Bokradio
Avsnitt

Åsa Larsson har skrivit sista boken om Rebecka Martinsson: "Det har nog varit lite skrämmande att säga hej då till henne"

Dela

Kanske var det just det att det var allra sista boken om "Rebecka" som gjorde att "Fädernas missgärningar" tog lång tid att få färdigskriven: "Man lever i en sorts växelverkan med en huvudperson som man skriver om under lång tid." säger Åsa Larsson som nu är klar med den sjätte och definitivt sista delen om sin huvudperson kammaråklagaren Rebecka Martinsson.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Romankaraktären Rebecka Martinsson har jobbat som välbetald jurist i Stockholm, men hon har sökt sig tillbaka till Kiruna staden som hon växte upp i. Och i den sjätte och sista boken får hon ett preskriberat mord att lösa. I utredningsarbetet leds hon motvilligt in i sin egen familjs historia.

Åsa Larssons sista bok om Rebecka Martinsson

Åsa Larsson lämnade yrkeslivet som jurist för att ägna sig åt skrivandet på heltid efter försäljningsframgången med deckarna om Rebecka Martinsson. Debuten "Solstorm" kom 2003. Efter den har hon skrivit ytterligare fyra böcker om Rebecka Martinsson. Och barn- och ungdomsböcker. Bland andra Pax-serien. Med den nya "Fädernas missgärningar" säger författaren farväl till den mordfallslösande juristen Rebecka Martinsson.

Skriv till oss! [email protected]

Programledare: Marie Lundström

Redaktion: Maria Askerfjord Sundeby och Anna-Karin Ivarsson (producent)

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.