Z.E är gangstarapparen som slängde bort kofoten för en mick, och blev en av rörelsens frontfigurer. Loleatta Holloway är Chicagosångerskan som rörde sig fritt från gospel till djup sydstatssoul, och vidare till snärtig disco.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Vi lever i gulderan för svensk gangstarap. Z.E slängde bort kofoten för en mick, och blev en av rörelsens frontfigurer. Han berättar idag sin historia om hur det är att vara ung i Sverige och orten. Serverar musik som både är modern och traditionsbunden. Trapflyt med boombaphjärta där allvar och skämt samsas i samma mening.

I timme två: Disco slog ut en mängd utmärkta soulartister i slutet av 70-talet. Men disco hjälpe också en del. Ett sådant exempel var, även om hon själv hävdade motsatsen, Loleatta Holloway. Chicagosångerskan som rörde sig fritt från gospel till djup sydstatssoul, och vidare till snärtig disco. Allt tog fart när Loleatta Holloway 1976 gjorde en tvär gir till Philadelphia.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.