För drygt 25 år sedan sprack asfalten i Yonkers, New York, som tidigare hade varit mer känt för rapimpregnerad R&B än blodsprängd hiphop. Nu var lokale legenden DMX redo att ta över leken med sataniskt spottande och pitbullskall. I hälarna på hunden - några ungar från grannskapet som skulle sätta ett rejält avtryck som LOX och D-Block.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Det går att upptäcka en iskall och monoton Jadakiss-vers från rymden. Oberoende av beatet är LOX-medlemen alltid lika skrämmande stabil med den förvirrande förmågan att leverera våldsamma texter med både intensiv känslokyla och avspänd humor. Jadakiss, aktuell med soloalbumet "Ignatius", var frukten av en period då Wu, Nas och Biggie regerade i New York.

I timme två: Queensbridgesonen och Nas gamle nemesis Cormega om verbal krigföring och allt annat som formade honom som människa och artist. Ett avsnitt från 2006.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.