Unga i London väntar på en ny framtid. En borttappad framtid efter brexitkaos och pandemi. De väntar på att villkorslöst få visa sin kärlek till den nya tidens popstjärna.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Greentea Pengs psykdeliska tripp genom jazzig, pårökt dub och loj lofisoul är bara möjlig i den brittiska smältdegeln. En kosmisk punkreggaerebell skruvar till känslan och atmosfären i Erykah Badus och Dillas ”Didn’t cha know” och finner sin egen stil.  Fri från begränsningar i tid och rum lever Peng ut begär och drömmar på albumet ”Man made”.

Little Simz når också en ny nivå på aktuella ”Sometimes I might be introvert” där känslor av rädsla, utmattning och inre konflikter möter kamp.

Ett skolprojekt växte till vänskap och något som rubbade synen på jazz i London. Ezra Collective förvånade många när de skapade ravestämning på sina spelningar med en frenetisk energi där bandet blandade jazzens olika uttryck med bland annat grime, hiphop och funky house. Ezra prioriterade groove istället för att bombardera lyssnaren med långa invecklade solon och komplicerade rytmer.

Avsnittet innehåller även intervjuer med Lonnie Liston Smith, Archie Shepp, Ms. Dynamite och Steve Coleman.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.