Patti och Bosse fortsätter sin jakt efter den ultimata bastun. Nu har Bosse fått korn på en som är byggd i en gammal bunker från andra världskriget precis intill havet i Onsala.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Bosse tror på idén med att bygga om en bunker till en bastu. Patti är mer skeptisk, han tror den blir funktig och instängd. Och så funderar de över hur varmt det egentligen ska vara i en bastu och konsulterar den gamle världsmästaren i bastubad Timo Kaukonen, han som en gång nästan miste livet på en bastulav i 110 graders hetta. 

I P1-serien ”Sauna” beger sig Patrick Hansén och Bo Sjökvist ut på en resa genom Sverige på jakt efter den ultimata bastun för Bo – den han pratat om att bygga så länge men aldrig verkar komma till skott med. Hur ser den egentligen ut, den perfekta bastun? Hur är den byggd? Och framförallt hur badar man egentligen bastu på rätt sätt? 

Under sina bastubad hinner de också ägna en hel del tid åt det som man gör allra bäst i bastun – goda och berikande samtal om livet.

 

Redaktion: Bo Sjökvist, Patrick Hansén och Andreas Viklund

Kontakt[email protected]

Sauna görs av produktionsbolaget filt för Sveriges Radio P1.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.