I en tid innan forumtrådar och youtubeguider fanns det inga möjligheter för spelare att vända sig till internet när de körde fast. Istället fanns bara en livlina i spelens värld, att ringa Jens.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Under första halvan av 90-talet var konsoler från Nintendo omåttligt populära i svenska hushåll. Men detta var en tid innan internet kunde hjälpa oss genom svåra delar av spelet. Spelarna var utlämnade till sin egen skicklighet, och när den inte räckte till fanns ett nummer man kunde ringa för att få hjälp. Numret tillordförande i nintendoklubben, numret till Jens.

Han tycktes veta varje detalj av varje spel från Nintendo. På skolgårdarna skröt barnen som pratat med Jens och han blev en av spelsveriges största kändisar. Han turnerar landet och har en konstant ström av spelare som ringer i hopp om att få hjälp till nästa level i sina favoritspel. Men vissa nöjer sig inte med kontorstider och officiella nummer, utan gräver fram hans privata adress. För vissa spelare är ingenting heligt, om det betyder att man får hjälp av Jens.

P3 Spels Tobias Norström berättar historien om spelsupporten där Jens hade alla svar. Hör Billy Rimgard som vågade ringa det magiska numret och speljournalisten Martin Lindell om spelvärlden under det tidiga 90-talet. Men framför allt, få reda på hur det var att bli känd som spelaren med alla svar, när vi ringer Jens.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.