Retorik om det estetiska språket
Avsnitt

Retorik om det estetiska språket

Hur håller man ett snyggt tal, vad avgör om du övertygar när du håller ett föredrag och varför är det så svårt att säga sitt hjärtas sak? Retorikskolan med Anders Sigrell ger hjälp till alla talskrivare och träffa också retorikkonsulten Elaine Bergqvist i Retorik som sänds från Konsthallen i Malmö. Programledare Christina Claesson.

Hur håller man ett snyggt tal eller föredrag, vad avgör om du övertygar och varför är det så svårt att säga sitt hjärtas mening?

Det ska hänga ihop och vara trovärdigt. Lyckas man både roa och beröra når man bättre fram med information. Sen ska man memorera alltsammans. Och när det framförs – då ska det dessutom vara estetiskt tilltalande. Hur ska man klara allt om man inte är född stjärna? undrar Christina Claesson i programmet från Konsthallen i Malmö.

Gäst hos Christina Claesson är retorikkonsulten Elaine Bergqvist och vi besöker också begravningsofficianterna Clas Sköld och Marie-Louise Lagergren i Malmö som berättar om hur de förbereder sig inför att tala på en begravning.

Som vanligt bjuder Retorik på praktiska tips i retorikskolan med professor Anders Sigrell och på en rappad improviserad betraktelse av estetik och retorik med ordkonstnären Behrang Miri.  

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.