Pengar kan vara känsligt att prata om, även inom familjen. Hur pratar man med sina barn om ekonomi? När ska man introducera pengar för barn? Henrik Torehammar är programledare.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Varför är tonen så lam i konstitutionsutskottet i Sverige?

Tidigare generalsekreteraren för MSB Dan Eliasson blev i fredags utfrågad i  konstitutionsutskottet. Henrik tycker att det borde varit en hetare diskussion likt i USA. Hur kommer det sig att tonen är så lam i konstitutionsutskottet i Sverige? Vi gästas av Helena Wockelberg, forskare i statsvetenskap vid Uppsala Universitet.

Hur pratar man med sina barn om ekonomi?

Pengar kan även inom familjen vara svårt att prata om. Hur berättar man för barn om värdet av pengar? Vi gästas av författaren Bengt Ohlsson som barnboksdebuterar med "Pengarna" och Andreas Bergh, forskare i nationalekonomi som skrivit serieboken "Hjälpas åt - Om marknader och människor". Hur skriver man en tecknad serie om nationalekonomi?

Varför får fler och fler hundar antidepressiva preparat? 

Dessutom - vi läser att allt fler sällskapsdjur får antidepressiva preparat. Vad beror det på?

Programledare: Henrik Torehammar

Bisittare: Thomas Nordegren

Producent: Maria Bertell

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.