Det är sällsynt med publik nu. Hur viktigt är det med en publik överhuvudtaget för artister och skådespelare? Dessutom om förslaget att nedskräpning med till exempel glasspapper och fimpar ska bli straffbart.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Vad är en artist utan sin publik?

Just nu är det brist på publik hav eller fulla salonger. Så vad är det för skillnad på att stå framför en väldigt stor eller väldigt liten publik? Och hur viktigt är det med en publik över huvud taget? Hélène Benno och Thomas Nordegren pratar med Niklas Strömstedt och skådespelaren Katrin Sundberg. Längtar de efter applåder?

Ska nedskräpning bli straffbart?

Nu kommer skräpet fram när snön smälter. Behövs tuffare böter eller kanske som dagens förslag – pant på elektronik? Ska man säga till eller bara blänga när nån skräpar ner? Och när tar Hélène och Thomas fram sina inre ordningspoliser? Äventyraren och föreläsaren Oskar Kihlborg besökte studion. Han plockar upp skräp som ploggare och dyker också du för att rena Mälaren.Programledare: Hélène BennoBisittare: Thomas NordegrenProducent: Minna Grönfors

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.