Straffrabatten för unga är på väg att avskaffas. Hör riksåklagare Petra Lund förklara vad tanken har varit med strafflindring för unga som begått brott.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

I Storbritannien uppmanas medborgarna att ringa polisen om man märker att grannarna har bjudit hem för många gäster. Upp till 30 000 kronor i böter väntar den som umgås med fler än sex personer åt gången. Angiveri eller ansvarsfullt?

Unga, myndiga som begår allvarliga brott ska kunna dömas till längre fängelsestraff. Vad är tanken med det nya förslaget? Och vilka kommer beröras av det? riksåklagaren reder ut frågan.

Försäljningen av lösgodis har dalat rejält till följd av pandemin, trots att coronaviruset inte smittar via godislådorna. Innebär detta slutet för självplock i stormarknadernas godisdiskar? Johan Vallin, lösgodishandlare, berättar varför försök med automatiska system för godisplockning blivit en flopp och Sara Rosengren, professor i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm ger oss en bakgrund till det svenska lösgodisbeteendets uppgång och fall. Hur blev lösgodiset en lördagstradition för svenskarna?

Nolltoleransen mot rasism inom Sverigedemokraterna har inte lett till någon förändring, det menar Expressens reporter David Baas. Han hittar lika många rasistiska uttalanden från sverigedemokrater som tidigare, på nätet. Hör hur han gick tillväga i sitt senaste avslöjande, om att sverigedemokratiske kommunpolitikern Dennis Askling uttryckt sig rasistiskt i en chatt, samt uttryckt intresse för den nazistiska ideologin.

Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Thomas Nordegren

Producent: Ulrika Lindqvist

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.