Finns det ett svenskt "vi"? Vad betyder det att USA beordrar anhöriga till den amerikanska personalen på ambassaden i Kiev att lämna Ukraina? Och hur har covid påverkat den ekonomiska politiken?

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Hur ska man tolka USA:s och Storbritanniens besked att kalla hem diplomater från Ukraina? Vet USA:s Utrikesminister Blinken något vi inte vet eller är det en del av det diplomatiska spelet? Anders Lidén, f.d. diplomat, försökte ge klarhet i vad man vill signalera.

Vad är det mest svenska vi gör i vardagen?

Stämmer det att svenskar är smygpatrioter som vägrar hissa flaggan, men hatar när andra kritiserar vårt land? Gina Gustavsson, docent i statsvetenskap och Mustafa Panshiri, integrationsföreläsare och f.d. polis resonerade kring självbilden och identiteten. Vad är vi mest stolta över och vad känner vi skam över?

Kristian Åström, Ekots ekonomikommentator, hjälpte Daniel och Louise att reda ut hur covid har förändrat den politisk-ekonomiska idéerna.

Programledare: Daniel AllingBisittare: Louise EpsteinProducent: Olle Björkman

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.