Om lupinen, fientligt gräs och våra försök att kontrollera naturen. Hur lång tid tar det innan älgar börjar gå på Sergels torg ifall vi människor försvinner? Vi gör även en resa i radions historia.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Vi ska prata om den vackra men invasiva Lupinen och fientligt gräs som börjat ta över Martins landställe. Hur har naturen anpassat sig av människans leverne? Går det att kontrollera naturen? Hur snabbt kommer naturen ta över samhället ifall människan försvinner? Framtidsforskaren Anders Sandberg, framtidsforskare vid Oxfords universitet medverkar.

Vi ska också göra en ljudresa tillbaka i tiden under Sveriges radios snart 100-åriga historia. Åke Jonsson fd språkvårdare på SR har skrivit en bok om språket, dialekterna och svordomarna och framförallt om vad lyssnarna har stört sig på. Hur det har förändrats med tiden?

Och som vanligt så pratar vi med dagens sommarpratare, kompositören Merit Hemmingsson. Folkmusikern som faktiskt bara blivit hippare med åren och fångat en ny generation lyssnare. Hon tar upp vikten av att värna om dialekter. Varför är det viktigt?

Programledare: Martin Wicklin

Bisittare: Hélène Benno

Producent: Daniel Af Klintberg

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.