I Sverige är dödshjälp inte tillåtet men efter några uppmärksammade fall har debatten blossat upp igen och nu finns det flera rättsfall som väntar på att få sina domar.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

I tre program kommer Människor och tro att behandla den ständigt återkommande diskussionen om dödshjälp. Det första programmet den 10 september kommer att ta upp situationen i Sverige och de senaste juridiska och etiska frågor som aktualiserats av ett par kontroversiella dödsfall. Det andra programmet den 17 september kommer att belysa omvärlden med fokus på USA där debatten blir alltmer polariserad. Vi avslutar programserien om dödshjälp med ett telefonväkteri den 24 september.

I första programmet medverkar författaren och journalisten Annika Taesler som själv är ryggmärgsskadad och som ofta debatterar om människovärdet, läkaren Staffan Bergström som också är ordförande för föreningen Rätten till en värdig död och som den 14 juli hjälpte en ALS-sjuk man att dö samt Philip de Croy, författare och teolog som inriktat sig på etik och thanatologi (läran om döden).

Programledare: Åsa Furuhagen

Reporter: Lollo Collmar

Producent: Antonio de la Cruz

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.