Kan Brexit få den gamla konflikten mellan katoliker och protestanter att blossa upp igen? En konflikt som skapade djupa sår hos befolkningen i Nordirland.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Kommer en ny gräns mellan Irland och Nordirland öka på motsättningarna som Storbritannien har varit förskonade från sen Långfredagsavtalet för 20 år sedan?

Religion spelade en stor roll i konflikten där Katoliker är en minoritet som länge diskriminerades av den protestantiska majoriteten. Speciellt blodig var perioden 1969-98 som kallas The Troubles med intensiva stridigheter mellan IRA och Brittiska armén.

På plats i Belfast och Londonderry finns Människor och tros reporter Edgar Mannheimer som samtalar med kyrkoledare, ungdomar, taxichaufförer unionister, katoliker m.fl.  som alla befarar en upptining av konflikten pga. Brexit och separationen mellan Storbritannien och EU.

I studion finns Thella Johnsons, journalist och Nordirlandkännare och från London rapporterar Sveriges Radios korrespondent Claes Aronson

Programledare: Åsa Furuhagen

Reporter : Edgar Mannheimer, Fanny Svärd

Producent: Antonio de la Cruz

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.