Stor intervju med ärkebiskop Antje Jackelén: Hur ser hon på sin egen roll i samhällsdebatten och tycker hon att hon lyckas vara hela Svenska kyrkans ärkebiskop? Detta är en återutsändning från i juni 2021.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Dagens Människor och tro börjar vid kaffemaskinen i ärkebiskopsgården i Uppsala. I en stor intervju får vi möta ärkebiskop Antje Jackelén: Hur ser hon på Svenska kyrkans roll i samhället idag – är den höger eller är den vänster? Och i vems namn talar hon – sitt eget eller kyrkans?

Men intervjun handlar också om främlingskap och att bli präst och biskop i ett land där man inte är medborgare. Och om varför hon i våras bestämde sig för att ta en paus från sociala medieplattformen Twitter.

I programmet ställer vi också frågan: Vem behöver Svenska kyrkan idag? Hör teologen Joel Halldorf och kulturskribenten Sofia Lilly Jönsson.

Programledare: Thella JohnsonProducent: Pontus Håkansson

Detta är en återutsändning från i juni 2021.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.