Det skulle bli ett lugnt 2020. Men på ett dygns varsel tar Fredrik "Apollo" Asplund värvning i kampen mot covid-19. Det är inte första gången ett virus på liv och död är centralt i hans liv.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

När coronan lamslog restaurangbranschen tog Apollo jobb som löpare inom sjukvården. På en canceravdelning på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge hjälper han till med allt som inte handlar om vård av patienter.

Men miljön han befinner sig i drar upp en massa tankar och känslor, från aids-tiden. Han skriver ner dem i sin coronadagbok varje kväll innan han går och lägger sig. "Jag tänker inte vara rädd den här gången," säger han.

Om du är en trogen lyssnare känner du kanske igen Apollos röst. I två omgångar var han nämligen Verklighetens korrespondent i Mellanöstern. Först från Syrien som "A of Arabia" och sedan från Libanon som "Professor Bög" rapporterade han om gayvärlden där – med sig själv som insats. Resultatet liknar inget annat du någonsin hört.

Av: Emma Ikekwe.Producent: Shang Imam.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.