Sveriges största samtalsrum. Måndag-fredag & söndag 21:40 till midnatt.

Just nu görs ju inga nöjeskryssningar, utan kryssningsfartygen står i hamn och de stora båtarna är reserverade för godstrafik och nödvändiga resor. På måndag kväll pratar vi om den oförglömliga båtresan. Kanske har du åkt på kryssning i Karibien, skurat däck på ett fraktfartyg, eller seglat i stormens öga?

Om du har rötter i Finland, har du kanske varit med om att en hel familj sovit i bilen på Finlandsbåten. Kanske har du jobbat på ett fartyg och kan berätta om livet till sjöss? Hann du något mer än äta korv och ta en öl på Danmarks-färjan?Många har tagit färjan till Tyskland på vägen till kontinenten hur var den resan?

Ring i kväll och berätta om din minnesvärda båtresa! Soili, som har haft Finlands-färjan nästan som sitt andra hem, väntar på ditt samtal.

Telefonslussen öppnar klockan 21.00, ring och dela med dig på 020-22 10 30 / På måndagar kan du också prata finska - om du kan och vill - när du ringer till oss.

Maila oss på [email protected]

Diskussionen pågår också på Facebook och Instagram, där vi heter Karlavagnen i Sveriges Radio P4

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.