Det har kommit aktuell forskning som visar att skilsmässorna ökar framförallt i åldersgrupperna 60+ . Forskarna menar att då när barnen flyttat och man inte har några krav längre, då tar man steget.

Hur tänker du runt detta med att hålla ihop ett äktenskap eller en relation? Det vittnas också om att fler och fler småbarnsföräldrar söker parterapi för att kunna hålla ihop sin relation. Hur tänker du runt detta? Har du brutit upp ur ett långt förhållande, hur gjorde du? Vad är hemligheten/receptet för att hålla ihop ett äktenskap, vad tycker du? Är vi kanske inte ämnade att leva i samma konstellation utan behöver bryta upp flera gånger under livet och börja om när vi inte har det bra i en relation.

Hur har det varit för dig? Och såklart är det lättare att lämna än att bli lämnad.Eller?  Ge oss dina bästa råd om hur du gjorde och hur man kan hantera den uppkomna situationen. Att skiljas eller inte skiljas, det är frågan.

Programledare Sanna Lundell telefonnumret är 020 22 10 30

Behöver du hjälp?

Ring 112 om du behöver akut hjälp av polis eller ambulans

Ring 114 14 till polisen om ditt ärende inte är akut

Kvinnofridslinjen 020-50 50 50 ger stöd till dig som utsatts för våld och hot.

Välj att sluta 020-555 666 är en telefonlinje för dig som vill få hjälp att förändra ett kontrollerande eller våldsamt beteende.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.