Alice har svårt att känna glädje i vardagen. Den känns meningslös och tom. Hon både vaknar och somnar fylld av tankar på problem. Ofta känner hon sig ledsen. Varför känns vardagslycka så långt borta?

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Alice har haft mycket roligt i livet. Fester, studier, resor, kompisar. Men nu är hon trettio och inget är lika spännande längre. Istället är det mest problem som ska lösas och hon känner sig aldrig riktigt glad och tillfreds.

- Jag fastnar ofta i negativa tankar. Vilket stort bolån jag har, vad ska jag hitta på i livet, hur ska det gå för världen? säger Alice.

Även som barn oroade sig Alice mycket för framtiden. Men samtidigt var livet roligt eftersom allt var nytt och outforskat. 

- Jag har nog växt upp med för höga förväntningar på vad livet ska vara. Vardagslivet är så mycket tommare än jag föreställde mig när jag var yngre, säger Alice.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.