Hur ska de insekter vi behöver överleva i en förtätad stadsmiljö? Kan man odla egna bin mitt i stan och hur lockar man fjärilar och insekter till egna balkongen eller bakgården? Frågor som får svar i programmet. Vid bikuporna i Pildamsparken mitt i Malmö träffar vi Bo Lindahl, ordförande Skånes biodlardisktrikt, som visar hur det fungera och berättade om blommor och bin, samt Kurt Persson som visar up sina stadsbin. Och trädgårdsingenjör Karina Brozinic talar om krypens roll i ekosystemet.

Klicka här så får du Karinas bästa tips för hur du lockar fjärilar och andra insekter till balkongen. Här finns tips på hur man bygger ett eget humlebo, öppnar nektarbar och om hur man anlägger en humleäng hemma!

Insektsforskaren Mikael Sörensson från Lunds Universitet har som jobb, delvis i alla fall, att studera vilka insekter som rör sig i parker och på grönområden i Lunds kommun.

Följ med vår reporter Åsa Kjellman Erici när hon och Mikael gav sig ut på insektsinventering.

Programledare och producent Petra Quiding.

Länkar och tips

 På   hemsida hittar du massor av tips och information om biodling

 Ett par hängivna citybiodlare kan du läsa om här:    

Lästips: Bin till nytta och nöje

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.