Sterila lekplatser och fyrkantiga gräsmattor, hur påverkar det barnens uppfattning om naturen? Odla med Stadsgrönt följer med barnen på Kroksbäcksskolan i Malmö till naturkullarna. Ett projekt som syftar till att skapa en vild miljö, som barnen själva varit med att skapa. Både genom att rita upp området, och sedan i planteringsarbetet.Hör Åsa Kjellman Ericis reportage Stadsgrönt hälsade på hemma hos Teo Houmann för titta på hans odlingar i sovrumsfönsret. Klasskompisen och odlingsentusiasten Irma Holst följde med. Hör i programmet hur det gick till när Stadsgrönt Eva Robild lär barnen klippa sönder blommor! (eller ta sticklingar)

Bo Lindvall från naturskolan i Malmö tycker att barnen ska ha tillgång till mer vild natur, som här i Beijers park i Malmö.

Programledare och producent Petra Quiding

LÄNKAR

Kommer ni ihåg i Malmö som vi besökte förra året? Nu har de fått riktig fart på sin verksamhet, med mycket växter och fina planteringar.

Vår odling på höjden

Och nu är det trängsel i Stadsgrönts egen vertikalodling. Se så det växer! Eva skördar dagligen rädisor och sallad. Härligt att få ut så mycket från en så liten yta.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.