Vissa lämnar med lättnad trädgårdsskötseln i det stora huset i och med flytten till staden och ett mindre boende, medan andra saknar den. Odla med Stadsgrönt hjälper till med planeringen inför flytten, vad ska man ta med sig, hur återskapar man sina växtminnen på en betydligt mindre yta? Men vi ger också tips om hur man fyller den nya stora balkongen med sådant som passar alla i familjen. Följ med hem till familjen Rutensköld i västra hamnen i Malmö och få tips av trädgårdsjournalist Eva Robild. Se lite växttips längst ned på sidan. Och vår reporter Åsa Kjellman Erici besöker Kerstin och Jan-Erik Wallin som i höstas lämnade sin stora trädgård och villa i ett ytterområde till Malmö för att flytta några kilometer in mot centrum till ett nybyggt fyravåningshus med stora balkonger och kringbyggd innergård med ett stort tulpanträd. 

Och för Jan-Erik som jobbat mycket med trädgårdsskötsel finns det en saknad efter att kunna gå ut i den egna trädgården, även om han nu fått nya sysselsättningar.

Och så vill hela redaktionen på Stadsgrönt passa på att tacka för ännu en underbar säsong! 

Vi önskar alla en grön höst, vinter och vår!

Programledare Petra Quiding  

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.