Maria, Elisabet, Annie och Emilia....alla sitter de i samma båt. De har tre saker gemensamt: de är kvinnor, har drabbats av bröstcancer och hade aldrig suttit i en drakbåt. Men nu paddlar de för livet.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Hösten 2017 startar Sveriges första drakbåtslag för bröstcancerberörda. Laget heter Pink Dragon Ladies och håller till i Malmö Kanotklubbs lokaler.

Här möts kvinnor för att träna, umgås och stötta varandra. Åldrar och bakgrund varierar.

Bröstcancer är den vanligaste formen av cancer hos kvinnor i Sverige. Varje timme får en kvinna en bröstcancerdiagnos. Ändå berättar alla i Pink Ladies att de känt sig mer eller mindre ensamma om det de har varit med om - innan de blev en del av den här gemenskapen.

– Jag har aldrig paddlat innan, aldrig suttit i en kanot eller nåt liknande, och jag trodde aldrig att jag skulle göra det men, som det känns nu så vill jag aldrig sluta paddla, säger Emilia.

Var med när laget hårdtränar inför den stora internationella tävlingen för alla världens Pink Ladies lag, som hölls i Barcelona sommaren 2019.

Programmet är gjort 2019 av Nadia Jebril.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.