En brutal attack på lågstadiebarn i Connecticut ger ny glöd i den återkommande debatten om USAs vapenlagar. Men den här gången sprids också konspirationsteorier om att dådet bara är fejk.

Det är fredag morgon, strax innan jul 2012, och barnen bakar pepparkakshus. Biträdande rektor Natalie Hammond ska just påbörja ett möte när hon hör ett konstigt ljud. Någon skjuter i skolan Sandy Hook Elementary.En 20-årig kille, beväpnad med ett halvautomatiskt gevär och hundratals patroner, inleder en massaker. Händelsen chockar en hel nation och USAs debatt om vapenkontroller blossar upp, som så många gånger tidigare. President Barack Obama står bakom ett nytt lagförslag som ska begränsa tillgången på vissa automatvapen.Mitt i allt detta sprids rykten, från bland andra talkshow-stjärnan Alex Jones, om att det blodiga dådet i själva verket är en false flag iscensatt med skådespelare av den amerikanska staten.Medverkande:Senior Detective Daniel Jewiss.Michelle Gay, mamma till Josephine.David Wheeler, pappa till Ben.Natalie Hammond, biträdande rektor.Andrew Solomon, författare.Ginna Lindberg, SR-korrespondent.En dokumentär av: Karolin Axelsson.Producent: Jon Jordås.Publicerad: 2021.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.