En berättelse om tystnadskultur, mord, droger, svartsjuka och saknad. Det här är ett enda långt superavsnitt av serien som handlar om gängkriminaliteten i Biskopsgården, från 2017.

Nya avsnitt från P3 Dokumentär hittar du först i Sveriges Radio Play.

På kvällen den 18 mars 2015 visas åttondelsfinalen i Champions League på Vår Krog & Bar på Vårväderstorget i Göteborg. De flesta som bor i området har ingenting med kriminalitet att göra men det pågår sen flera år tillbaka en konflikt mellan kriminella i norra och södra Biskopsgården.

20-årige Petar är där med en kompis för att se på fotboll och äta middag. Men när några beväpnade män rusar fram mot krogen har han gått ut för att ta en cigg.

Dennis, Houssein och deras kompisar är där för att kolla på matchen och flera stammisar dricker öl. Långt in i andra halvlek hör gästerna smällar utifrån, sen går det fort.

Polisen har bara minuten efter dådet inlett jakten på gärningsmännen som hinner undan. Men det finns ledtrådar att jobba med. Narkotikaspanare har sett tre personer rusa från platsen i dödskallemasker. Man har också sett en liten röd bil, en Citroën Xantia försvinna iväg.

Det visar sig att en av de misstänkta männen några år tidigare blivit uttagen till pojklandslaget i fotboll och flera av dem har varit med i det lokala fotbollslaget Solväders FC. Där har också Houssein spelat – den 25-årige man som skjuts till döds inne på krogen.

Serien Gängskjutningen på Vår krog och bar är ursprungligen gjord i fem delar, men nypubliceras här som ett enda långt avsnitt.

En dokumentär av: Karwan Faraj.

Producent: Rosa Fernandez.

Exekutiv producent: Magnus Arvidson.

Serien producerades år: 2017.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.