Personer som sköter bankärenden åt en anhörig med demens riskerar att stöta på stora problem när banken är helt digital, som till exempel ICA Banken och Skandiabanken.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

I regel kräver bankerna att man tar med fullmakten i original till sitt bankkontor – och när det inte existerar något sådant måste fullmakten postas med rekommenderat brev. Anhöriga till demenssjuka vittnar om oro, mycket extraarbete, och okunskap från bankernas sida.

Kommer lågkonjunkturen få människor att unna sig lyxiga läppstift? Den effekten kunde man se under finanskrisen i slutet av 1920-talet, berättar Emma Severinsson, lektor i modevetenskap.

Vår reporter har besökt ett testkök där man arbetar för att "skräpfisken" braxen ska hamna på våra tallrikar istället för att slängas som bifångst – ett exempel på många initiativ för att bättre ta tillvara på svenska råvaror.

Programledare: Pia Fridén

Producent: Ellinor Eriksson

Tekniker: Daniel Högberg

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.