Hur påverkas vi av att bära på en mörk hemlighet? Sanningen kan vara förlösande, men den kan också vara tyngre än vi mäktar med.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

 Ibland finns hemligheterna djupt bevarade i familjen. Så var det för Julie Lindahl som hela sin barndom anande att något inte stod rätt till.- På familjeträffarna var det vissa ämnen som vi inte fick beröra. Hemligheten låg som en dimma mellan oss i familjen, berättar hon.Som vuxen började hon släktforska och upptäckte något som skulle förändra hennes syn på familjen för alltid. 

Curt bar på en hemlighet i årtionden, av rädsla för att bli övergiven av familj och vänner. - Jag isolerade mig mycket så att jag skulle slippa hålla uppe fasaden. Hemligheten avslöjas en dag när hans barn tittar på ett tv-program, det handlar om en pojke som har en pojkvän. Curt bryter ihop. - Jag kände att jag måste få vara mig själv, berättar han.

Gäster i programmet: Esbjörn Hagberg, f.d biskop och själavårdare, Sandra Guteklint, psykolog, Jorge Lintrup, släktforskare.Programledare är Ulrika Hjalmarson Neideman.Programmet sänds direkt.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.