Vi laddar upp för Fågelsångsnatten med ett kortare program än vanligt. Här ryms de oväntade fynden av tidiga fågelinspelningar och ett oväntat möte med boxande harar. Programledare: Jenny Berntson Djurvall.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Redan i radions barndom ägnade man sig mycket åt att spela in och sända fågelsång. Men en stor del av det som gjordes föll i glömska. Tills Claes Hollander som jobbar med Sveriges Radios arkiv gjorde några oväntade fynd. I Mats Ottossons reportage hör vi berättelsen om privatdetektiven som smög på fåglar.

Vi ringer också upp Mikael Karlsson från Olofström. Han smyger ute i natten för att få syn på lodjur. Men häromveckan fick han se något han aldrig sett förut - en klassisk boxningsmatch mellan två harar som han lyckades fånga på film.

Och så spanar vi strandkanten vid Tjurpannans naturreservat nära Grebbestad. I sällskap med en marinbiolog - Christin Appelqvist - blir en sådan promenad aldrig tråkig.

Programmet är kortare än vanligt eftersom vi sänder hela åtta timmar Fågelsångsnatt 3 maj.

Programledare är Jenny Berntson Djurvall.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.