Naturpanelen samlas i Lunds botaniska trädgård för att svara på lyssnarfrågor. Dagens gästexpert är marinbiologprofessorn Kerstin Johannesson. Programledare är Joacim Lindwall.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Så här i decembermörkret sammanträder Naturpanelen igen i det tropiska växthuset i Lunds botaniska trädgård.

Den här gången har vi bjudit in en gästexpert för att svara på allt som handlar om havet - Kerstin Johannesson, professor i marin ekologi vid Göteborgs universitet. Vid sin sida har hon två ordinarie medlemmar i Naturpanelen - entomolog Mikael Sörensson och ekologiprofessor Susanne Åkesson.

De svarar i direktsändning på frågor om märklig röd gelé på stranden på Sydkoster och hur snabbt en korp egentligen kan flyga, och vilken gås i en gåsplog som bestämmer farten? Och varför fåglars bajs är vitt medan andras är brunt, och vad det var för udda nyckelpiga som trädgårdsanläggaren Nils hittade på jobbet.

Och mycket mer. Kanske det som just du hör av dig om! Ställ din fråga på [email protected] eller kontakta oss på sociala medier. Under programmet på lördag morgon går det också bra att ringa telefonnumret 046-222 77 37.

Programledare är Joacim Lindwall.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.