Naturpanelen - Mikael Sörensson, Sofie Olofsson och Susanne Åkesson - samlas i Lunds botaniska trädgård för att svara på lyssnarfrågor. Programledare är Mats Ottosson.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Nu är det dags för höstens första program där experterna i Naturpanelen sammanträder för att ge svar på lyssnarnas naturfrågor.

Botanisten Sofie Olofsson, entomologen Mikael Sörensson och zooekologen Susanne Åkesson svarar i direktsändning på frågor om hur det kommer sig att humlen vrider sig medurs, varför fiskmåsen pickar så envetet på fönstret och så vad det var för konstigt frasigt "finger" som stack ut från en trädstam i Rågsved - och som började röra sig när man petade på det!

Och mycket mer. Kanske det som just du hör av dig om! Ställ din fråga på [email protected] eller kontakta oss på sociala medier. Under programmet på lördag morgon går det också bra att ringa telefonnumret 046-222 77 37.

Programledare är Mats Ottosson.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.