Naturpanelen - Mikael Sörensson, Sofie Olofsson och Susanne Åkesson - samlas i Lunds botaniska trädgård för att svara på lyssnarfrågor. Programledare är Jenny Berntson Djurvall.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Nu är det dags för säsongens första program där experterna i Naturpanelen sammanträder för att ge svar på lyssnarnas naturfrågor.

Vi hälsar en ny expert välkommen i panelen - botanisten Sofie Olofsson, intendent på Botaniska trädgården vid Lunds universitet. Vid sin sida har hon entomolog Mikael Sörensson och ekologiprofessor Susanne Åkesson.

Denna trio svarar i direktsändning på frågor om var fåglarna sover på vintern, varför flugorna gnuggar sina framben mot varandra och hur det kommer sig att två bokars grenar växt in i varandra.

Och mycket mer. Kanske det som just du hör av dig om! Ställ din fråga på [email protected] eller kontakta oss på sociala medier. Under programmet på lördag morgon går det också bra att ringa telefonnumret 046-222 77 37.

Programledare är Jenny Berntson Djurvall.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.