Experterna Sofie Olofsson, Mikael Sörensson och Claes Andrén svarar på lyssnarnas naturfrågor. Extra fokus på grod- och kräldjur - men alla frågor är välkomna. Programledare: Jenny Berntson Djurvall.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Första lördagen i mars samlas Naturpanelen igen - för sista gången den här säsongen.

Uppdraget är som vanligt att svara på lyssnarnas naturfrågor. Och platsen det tropiska växthuset i Lunds botaniska trädgård.

Experterna som svarar är botanist Sofie Olofsson och entomolog Mikael Sörensson, tillsammans med en specialinbjuden gästexpert: Claes Andrén, professor i bevarandebiologi med groddjur och kräldjur som specialitet.

De tre svarar i direktsändning på frågor om grodor som kramas, om kopparödlan som flyttade in i äppellådan, om vad det gula på högstubben är för något och vad den vackra afrikanska insekten kan tänkas heta.

Och många fler frågor - kanske just den som du ställer. Fråga på [email protected] eller kontakta oss på sociala medier. Under programmet på lördag morgon går det också bra att ringa telefonnumret 046-222 77 37.

Programledare är Jenny Berntson Djurvall.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.