Godmorgon världen
Avsnitt

Miljöprotester i Belgien, civil olydnad, Nancy Pelosi, ny svensk skattereform, makten över skogen och om den nya boken "Haggan"

Dela

Hör också från Venezuela, om brutna kärnvapenavtal, en krönika signerad Göran Rosenberg, ett kåseri av Mark Levengood, satir med Public Service och en panel som tar sig an veckans politik.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Timme1:

*Kampen om makten och om militären i Venezuela   * Belgiska miljöprotester bland unga i Belgien   * Hur förmildrande är civil olydnad rättsligt och vilken roll spelar straffet?

* Riksdagsdebattens vanligaste ord  * Demokraten Nancy Pelosi, den enda som Trump inte vågar häckla Göran Rosenbergs krönika om syndabocken Panelen om svensk inrikespolitik i veckan  Timme 2: * Vad är det för skattereform som regeringen vill införa?  * satir med Public service

* Vad händer med nedrustningen av kärnvapen nu efter att INF-avtalet är historia?  * Vem ska ha makten över skogen, markägaren eller staten?

*Om boken "Haggan" av författaren  Aase Berg

* Kåseri av Mark Levengood

Programledare: Sara Stenholm Pihl

Producent: Anders Diamant

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.