EU-valet är över och nu börjar en ny mandatperiod med ett mycket mer splittrat Europaparlament där båda de stora partigrupperna, däribland den Socialdemokratiska, backat stort.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Socialdemokraterna i Sverige kallade EU-valet ett ödesval och en folkomröstning om högerextremismen och populismen. Ändå gjorde partiet sitt sämsta val någonsin. Vilka slutsatser drar de nu? Och vilka konsekvenser får valresultatet?

Hör EU-minister Hans Dahlgren (S) i Ekots lördagsintervju.

Analys: Susanne Palme, Ekots Eu-kommentator. Sedan om skandalen som skakade om Sölvesborg i veckan. Hör Emilie Pilthammar (M) om hur hon ser på händelserna som fick henne att lämna politiken och sitt parti efter 20 år. Hör också kommunstyrelsens ordförande Louise Erixon (SD) och Paul Andersson (M) och framtiden för deras samarbete.

Vi pratar också om Liberalernas kommande partiledarstrid. Tre kandidater har anmält sitt intressen - vad händer nu? Ekots politikreporter Katarina Helmersson berättar.

Programledare: Monica SaarinenProducent: My Rohwedder

Ekots lördagsintervju[email protected]

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.