Nyligen gjorde PTK och Svenskt Näringsliv en överenskommelse om anställningsskydd och omställning. LO däremot, sa nej till LAS-uppgörelsen.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Det har skapat osäkerhet om vad som händer med den arbetsrättsutredning som presenterades i början på sommaren och som samarbetspartierna tillsatte.

Hur tänker PTK? Varför vill dom utöka antalet undantag i turordningsreglerna, när LO säger nej? Vad får arbetstagarna i utbyte som gör det värt det?

Martin Linder är ordförande i Unionen, och även ordförande för PTK, som förhandlar för 25 fackförbund inom tjänstemannasektorn.

Analys: Anders Jelmin, arbetsmarkandsreporter Ekot.

Sen om balansen på arbetsmarknaden: Oskar Nordström Skans professor i nationalekonomi vid Uppsala Universitet och Ola Bergström, professor vid Handelshöskoland i Göteborg var båda experter i Toijerutredningen och förklarar vad det betyder med balans på arbetsmarkanden.

Programledare: Monica SaarinenProducent: My Rohwedder

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.