Den 30 augusti 2012 försvinner affärsmannen Kjell Gustafsson. Polisen står handfallen. Inte ett spår finns efter Kjell. Först två år senare får gåtan sin lösning.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

I en liten by i södra Sverige växer två ungdomar upp. Måns och Susanne. En gammal fejd mellan de båda ungdomarnas släkter gör att Susannes pappa Kjell inte har mycket till övers för Måns. Men Susanne trotsar Kjell och väljer att bli tillsammans med Måns.

Kjell äger gårdar, skog, fastigheter och företag. När dottern som ska förvalta arvet nu väljer Måns ser Kjell sitt livsverk hotat och motarbetar förhållandet.

Under sensommaren 2012 försvinner Kjell. Misstankar riktas snart mot Måns och Susanne, men polisen saknar bevis. Och mordet på Kjell är på väg att bli det perfekta brottet.

Alla inblandade och flera av de vi intervjuat nämns inte vid sina riktiga namn.

Vi vill varna för obehagliga inslag i dokumentären.

Programmet gjordes 2015 av Sigrid Edsenius.

Producent Robert Barkman.

Sigrid Edsenius är reporter på P4 Kalmar, Sveriges Radio. Hon har tidigare gjort P4 dokumentärerna ”Mormor tyckte Hitler var tjusig”, ”Pingstpastor Åke Green – dömd till framgång” och den prisbelönade ”Högsby – ett år efter mordet” (Ikaros 2006).

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.