I år planerar många att flytta ut julen. Smittspridningen gör att vi inte kan umgås som vanligt, och ett alternativ kan då vara att fira utomhus.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Men kan man laga en julmiddag ute i skogen? Och kan det påverka naturen negativt att så många fler är utomhus?

Vildmarkskocken Linda Klasson visar hur man kan laga sin julmeny över öppen eld. Och experten på hållbar mat, Elin Röös, berättar om hur vårt sätt att äta mat har förändrats under coronaåret som gått.

KLOTETS JULMENY

På eld

Vildsvinsracks - revbensspjäll av vildsvin

Stuvad mandelpotatis med äpple lök och grönkål

Glödbakad kålrot

Rödkål med honung, äpple och nejlika i dutchoven (järngryta med lock)

Tranbärschutney

Kokkaffe

På stormkök

Saffranskrabbelurer

Blåbärsglögg

Programledare: Niklas Zachrisson

Producent: Mona Hambraeus

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.