Kvinnorättsaktivisten om den ständigt pågående pandemin mäns våld mot kvinnor. Och sin inre Bob Dylan.

Alla Sommarprat finns att lyssna på i Sveriges Radio Play.

Olga Persson är statsvetare och har ägnat större delen av sitt liv åt att jobba inom kvinnorörelsen för ett jämställt samhälle fritt från våld.

Hon är förbundsordförande för Unizon som samlar mer än 130 kvinnojourer och tjejjourer i Sverige. Hon har även varit utredningssekreterare på Regeringskansliet.

Olga Persson syns och hörs ofta i debatten om våld mot kvinnor.

I sitt Sommar pratar Olga Persson om den ständigt pågående pandemin av mäns våld mot kvinnor, som dödar och skrämmer kvinnor över hela världen men som aldrig leder till några restriktioner.

- Och om varför humor är bästa vaccinet och om fantasin att jag innerst inne är Bob Dylan.

Om Olga Persson:

Förbundsordförande Unizon, 44 år.

Född och bosatt i Stockholm.

Debuterar som Sommarvärd.

Producent: Erika Strand-Berglund.

Olga Persson talar om våld mot kvinnor i sitt Sommarprogram. Om du känner igen dig och själv behöver hjälp eller råd kan du bland annat vända dig hit:

unizonjourer.se finns kontakt till kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer runt om i hela landet. Det går att chatta, ringa eller besöka en jour varje dag året om. Stödet är gratis och du behöver inte berätta vem du är. Även du som anhörig kan få stöd av jourerna.

roks.se finns kontakt till Roks kvinnojourer och tjejjourer. På www.rokstjejjourer.se finns Roks tjejjourer.Är situationen akut ring polisen på 112.

Kvinnofridslinjen är öppen dygnet runt på telefon 020-505050.

Om du är hemma och hör bråk och skrik från grannen, ring polisen 112.

Är du orolig för ett barn - kontakta socialtjänsten i din kommun.

Vill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.