Vad händer med jämställdheten i Ryssland och Ungern där nationalistiska och konservativa värden tagit allt större plats i samhällsdebatten?

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Längst ut i Ryssland yttersta utkant Vladivostok finns en nattklubb för enbart kvinnor. I ett pressat vardagsliv blir den ett andningshål där kvinnor kan utbyta erfarenheter. 

Följ också med till Budapest där många kvinnor höjer rösten mot premiärminister Viktor Orbáns allt mer konservativa retorik.Samtidigt finns det de som försvarar Ungens ambition att fler barn ska födas i landet. Aron Kuthi är talesperson för den ungerska organisationen Tre prinsar och Tre prinsessor och kallar den nya trenden i Ungern för "modern konservatism".

Medverkar: Yulia Gradskova, docent i historia vid Södertörns högskola och Stockholms Universitet och Sara Svensson, statsvetare och lektor vid Högskolan i Halmstad och forskare vid det Centraleuropeiska universitetet, CEU i Budapest. 

Programledare: Lubna El-Shanti, korrespondenttraineeProducent: Nina Benner

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.