Ingela Jagne grundgödslar i pallkragen: en säck kogödsel till 3-4 säckar jord. Ulla smakar hur berberisbär används i persisk matlagning och Maj-Lis Pettersson svarar på lyssnarfrågor.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Laleh Maghonaki blev överlycklig när hon hittade en taggig berberisbuske utanför sin lokala pizzeria. Nu är hon självförsörjande på färska berberisbär. OBS! Koreansk berberis är resistent mot svartrostsvamp och har bär som liknar berberis sylvestris (som kan sprida svampen till stråsäd).

Ingela Jagne liknar grundgödsling med basvaror i skafferiet som ska räcka länge, och påbyggnadsgödsling med kylskåpsvaror, som man kan behöva fylla på efterhand.

En tumregel är att grönsaker som växer ovan jord ofta behöver mer näring än de som växter under jord, säger Ingela. 

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.