En skolträdgård som växer fram utanför Uppsala och på en nyköpt villatomt. Båda är fyllda med förväntningar, men det finns också lurande fallgropar när vi planerar, anlägger och sår de första fröna.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Ingela Jagne, en av Odla med P1's trädgårdsexperter, har flyttat neråt landet och ska göra den tidigare ägarens trädgårdstomt till sin egen. Var ska grönsakslandet ligga? Var planterar man bäst ett körsbärsträd? Hur går solen och skuggorna? Hurdan är jorden? Ingela ger råd och tips hur man tar sig an en ny trädgård.Skolträdgårdar har kommit i ropet igen. I en serie reportage under odlingssäsongen ska vi följa en ny skolträdgårds framväxt i utkanten av Uppsala. I det första avsnittet sår klass 3-4 tomater, majs, chili och purjolök i mjölkkartonger i sitt klassrum i Hågaby waldorfskola.

Maj-Lis Pettersson svarar på lyssnarfrågor om beskärning och fruktträdskräfta hos äppelträd.Våren är här, med Odla med P1!

 

Gustaf KlarinUlla de Verdier

[email protected]

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.