Köksmaskiner fantastiska skapelser som förgyller matlagandet. Eller står och samlar damm. Vi testar de senaste årens stjärna airfryern. Och frågar oss vilka vi inte kan vara utan.

Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.

Ludvig Lindelöf önskade sig en airfryer.

– Det var det eller en vedklyv, säger han. Och jag har ju ingen kamin...

Han fick en airfryer i present av släkten.

Airfryern, eller varmluftsfritösen som den också kallas, är de senaste årens nya köksmaskin.

– Det lockar att kunna fritera utan en massa olja, säger Ludvig. Ungefär som att man vill äta chips men att de ska vara nyttiga.

– Men det är ingen fritös. Det är en effektiv liten varmluftsugn.

Så hur blev livet med den nya maskinen? Ludvig berättar och lagar.

Matskribenten Jens Linder berättar om köksmaskiner som mest samlat damm och vilka han använder.

– Jag är kluven till maskinerna, säger Jens. Jag gillar hantverket, men samtidigt är det fint att folk vill laga mat.

Menys reporter Nina Frogneborn inspekterar vilka maskiner som finns hemma hos programledaren Tomas Tengby.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.