Under 2022 var det rekordvinster bland de stora bolagen. Frågan är om det räcker för att fortsätta lyfta börsen. På senare tid har rapporterad inflation varit högre än investerarnas förväntningar vilket oroat dem och medfört en lite svagare börsutveckling. Det finns dock bolag som haft en fantastisk utveckling under året som SAAB, Millicom och Fortnox och Evolution. I dagens avsnitt av podden går vi igenom det viktigaste för den som vill förstå vad som är i fokus bland investerarna just nu. Veckans gäster i podden är telekombolaget Maven Wireless VD Fredrik Ekström och I-Techs VD Philip Wigren Chaabane. Jonas Jansson är den som huvudsakligen intervjuar Fredrik och Philip.

Disclaimer:

BBDs podcasts görs i samarbete med gästerna. BBD är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd. Investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt kommer ifrån BBD fattas alltid självständigt av investeraren. BBD frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust som grundar sig på användandet av information från BBD. De åsikter som framkommer är gästernas egna åsikter och skall därför inte ses som rådgivning då de inte tar hänsyn till mottagarens specifika investeringsmål, kunskapsnivå eller riskvilja. Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar du investerar i finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Detta ska inte ses som råd eller rekommendation. Gör alltid en egen analys. Att ett bolag medverkar i BBDs podcast ska varken uppfattas som ett uttryck för att BBD rekommenderar en investering i bolaget, eller som att BBD på annat sätt uttrycker en uppfattning om bolaget.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Daniel Ljungström. Innehållet i podden är skapat av Daniel Ljungström och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.