Vi har pratat om att efter små rörelser kommer stora rörelser. I veckan som gick fick vi större rörelser på börserna. Vi tittar närmare på vad som fick börsen att studsa omkring. Inte minst bland bankerna blev det rejält oroligt när amerikanska Silicon Valley Bank annonserade att de behövde mer kapital då de fått vissa problem. Det fick investerarna att kippa efter andan och börsen att falla. Vi balanserar podden med en solskenshistoria från Örebro. Viktor Garmiani grundade företaget Candles Scandinavia 2009 och börsnoterade det 2021. Candles tillverkar hållbara doftljus. Bolaget har 100 anställda, omsätter 200 mkr och värderas till 400 miljoner på börsen. Viktor berättar i podden om resan som började hemma i garaget.

Disclaimer:

Bolagen som är gäster kan ha betalda samarbete med Banking By Daniel via konsultuppdrag, i samband med events eller via podden. BBD är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd. Investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt kommer ifrån BBD fattas alltid självständigt av investeraren. BBD frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust som grundar sig på användandet av information från BBD. De åsikter som framkommer är gästernas egna åsikter och skall därför inte ses som rådgivning då de inte tar hänsyn till mottagarens specifika investeringsmål, kunskapsnivå eller riskvilja. Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar du investerar i finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Detta ska inte ses som råd eller rekommendation. Gör alltid en egen analys. Att ett bolag medverkar i BBDs podcast ska varken uppfattas som ett uttryck för att BBD rekommenderar en investering i bolaget, eller som att BBD på annat sätt uttrycker en uppfattning om bolaget.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Daniel Ljungström. Innehållet i podden är skapat av Daniel Ljungström och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.